top of page

Länsi

Yhteiskuntaluokat

Lännessä kunnioitetaan ja noudatetaan hyvin pitkälti kuninkaanläänin luomaa yhteiskuntahierarkiaa. Hallitsija, aatelisto, lukeneet kansalaiset ja työläiset eli rahvaat. Joskin lännessä on hyvin paljon lukenutta kansaa ja raskaita työläisiä vain pieni kourallinen tähän verrattuna. Syynä saattaa olla ihan jo sekin, ettei lännessä ole yhtä paljon tarjolla raskasta fyysistä työtä, vaan lähinnä kulttuurin ja yhteiskunnan parissa toimivia ammatteja. Työläisten ammatteja ovat lähinnä palvelusväen ammatit. Huomattavaa on myös se, miten työläiset ja köyhät pukeutuvat kaikki varsin koreasti ottaen huomioon yleisen käsityksen köyhistä. Muilla kansoilla vallitseekin virheellinen mielikuva siitä, ettei lännestä löydy ollenkaan keskiluokkaa tai köyhiä. Vaikka lännestä löytyy hierarkia, ei tuolla suoranaisesta halveksita tai ihannoida mitään erityistä yhteiskuntaluokkaa. Kodittomia tai kerjäläisiä lännen kaduilta ei kuitenkaan löydy. Länsi pitää vapaaehtoistyönä kodittomien majataloa, jossa kodittomat Westfortin asukkaat saavat yöpyä.

Yhteiskunta

Lännen yhteiskunta on paitsi kultturellia ja lukenutta, myös erittäin sivistynyttä ja suvaitsevaa kansaa. Kuningaskunnassa kuolemanrangaistuksen uhalla kielletty homoseksuaalisuus ei ole lännen kansalle tabu tai rike, eikä edes julkiset hellyydenosoitukset saman sukupuolten välillä ole ollenkaan paheksuttuja tekoja. Westfort onkin koko kuningaskunnan ainoa kaupunki, jossa on mahdollisuus elää julkisesti paitsi homoseksuaalina, myös sukupuolivähemmistön edustajana. Myöskään sukupuoliroolit eivät ole niin näkyviä lännen yhteiskunnassa, vaikkakin perinteisesti poikalapsia pidetään tyttölapsia arvokkaampina. Lännen suvaitsevaisuus näkyy myös siinä, että lännen Wesfortissa asuu eniten unohdettua kansaa eli haltioita verrattuna muihin kuningaskunnan kaupunkeihin. Haltiat ovat samassa arvossa kuin muukin kansa, ja heillä on jopa mahdollisuus hakea lännen kansalaisuutta. Sekä täysiveriset että puoliveriset haltiat ovat kaikki tervetulleita.

Perhe

Kuningaskunnan yleisistä normeista poiketen länsi poikkeaa hyvin paljon mitä tulee perheen perustamiseen. Perheen perustaminen tai avioliitto ei ole lännessä pakollinen tarve, eikä perheettömiä tai lapsettomia pidetä yhteiskunnassa ollenkaan huonossa asemassa. Perheen perustaminen on jokaisen henkilökohtainen valinta, eikä siihen ole kellään puuttumista tai edes kannustamista. Vanhoillisimmat vanhemmat saattavat kuitenkin painostaa jälkikasvuaan avioliittoon ja perheen hankintaan, eivätkä järjestetyt avioliitot ole täten ollenkaan harvinaisia kansan yleisestä hengestä huolimatta. Jos jälkikasvu ei tahdo mennä naimisiin, eivät vanhemmat kuitenkaan voi vedota yhteiskunnan sääntöihin, sillä lännessä ei katsota perheeseen liittyviä valintoja pahalla. Yhteiskunnan mukaan jokainen valitsee oman polkunsa, vaikkakin kaikki suvut ja vanhemmat eivät ole samaa mieltä.

Avioliitto

Lännen läänissä järjestetyt avioliitot johtavat vain hilkulla. Yhteiskunnan silmissä järjestetyt avioliitot (lännessä ei koskaan käytetä termiä "pakkoavioliitto") ja rakkausavioliitot ovat samanvertaisia, ja on hyvin pitkälti suvusta kiinni kumpaa tapaa suositaan. Järjestetyissä avioliitoissa vanhemmat antavat lapsilleen aikaa tutustua toisiinsa ennen liiton solmimista, joskin liiton solmimisen peruminen ei ole mahdollista vaikka tuleva pari ei tulisi keskenään toimeen. Sinänsä vieraan ihmisen kanssa ei mennä avioon kuten idässä, mutta rakkaudesta järjestetyt avioliitot puhuvat vain harvoin. Jos vanhemmat antavat lapselleen päätäntävallan, on kosiminen miehen tehtävä. Kosiminen tapahtuu aina ensimmäiseksi vanhempien kautta, joilta on pyydettävä tyttären kättä, ja vasta vanhempien hyväksynnän jälkeen neitoa voi kosia.

 

Häät ovat aina suuri kirkkotapahtuma parin sukulaisille ja ystäville, jossa pappi siunaa tuoreen parin hedelmällisyyden, onnen ja rakkauden sielulla. Kirkkomenot saattavat kestää jopa muutaman tunnin, minkä jälkeen juhlaväki siirtyy juhlimaan. Hääjuhlissa esiintyy aina ruokaa, juomaa ja tanssia, joskin lännen kulttuurissa alkoholi ei näyttele yhtä suurta osaa juhlimisessa. Alkoholia juodaan lähinnä rentoutumiseen, mutta harvoissa lännen hääjuhlissa näkyy humalaisia. Lännen kansa toteuttaa bedding seremonian kuten koko kuningaskunnan häissä, joskin se toteutetaan vasta aamuauringon noustessa. Varsin poikkeuksellisen ajankohdan ajatellaan siksi olevan suotuisin, että auringon sielun lämpö ja laupeus suo tuoreelle avioparille paremman hedelmällisyyden. Hääpari ei nuku ensimmäisenä yönä, vaan viettää hääyötään aamun pikkutuntien ajan. Keskipäivällä pariskunta palaa juhliinsa, jotka jatkuvat aina iltaan asti, minkä jälkeen sekä juhlavieraat että hääpari vetäytyvät pimeän tullen koteihinsa. Lännen kansalla on myös tapana viettää toinen hääyö putkeen.

Lapsen siunaaminen

Lännessä jokainen lapsi saa vanhemmiltaan nimen, jonka pappi siunaa lapselle tämän sielun kautta. Jos lapsi saa nimekseen esim. Alice, yhdistää pappi siunauksellaan lapsen sieluun nimen Alice. Nimenantojuhlassa ovat mukana yleensä sama porukka kuin pariskunnan häissä,  sekä mahdollisia uusia ystäviä. Nimenannon jälkeen juhlaseurue illallistaa papin kanssa, mutta erityisiä juhlia ei pidetä. Nimenantojuhlan katsotaan olevan arvokas ja rauhallinen tapahtuma lapselle, mihin ei kuulu alkoholi tai juhliminen.

Hautajaiset

Kuolema on lännen kansalaisille aina surullinen asia, sillä elämän sielu on jättänyt vainajan ja tehnyt tietä kuoleman sielulle. Hautajaisissa keskitytään vainajan muistelemisen sijaan rukoilemaan ja anomaan kuoleman sielua olemaan armollinen vainajalle, ja vievän sielu hyvään paikkaan. Vainajaa ei siunata papin tai henkisen johtajan toimesta kuten muissa kansoissa, vaan surijat itse voivat halutessaan anella kuoleman sielun armoa vainajan hyväksi. Hautajaiset kestävät niin kauan kuin on tarve, minkä jälkeen vainaja hyvästellään viimeiselle matkalleen polttamalla ruumis kivialusteisella pedillä, jonka päälle vainaja on puettu koreisiin vaatteisin. Vainajan mukana poltetaan yleensä vainajalle kuuluneita koruja ja rakkaita esineitä, minkä lisäksi hautavuoteelta löytyy yleensä paljon kukkasia ja luonnon kauniita elementtejä.

Ihanteet & Arvot

Lännen ihanteena on kultturelli ja lukenut suvaitsevainen kansalainen, joka omaa virheettömät käytöstavat ja osaa käyttää alkoholia kohtuudella. Lännen kansa nauttii tunnetusti eritoten erilaisista viineistä, mutta selvää humaltumista pidetään paheksuttavana ja holtittomana kontrollin menettämisenä. Lännen ihanteisiin kuuluu myös jokaisen sielun kunnioittaminen, minkä vuoksi jopa lännen sotilaat kuuluvat vastahakoisen pakolliseen yhteiskuntaluokkaan. Kaikenlainen rauha, sopusointu, luovuus ja kulttuuri, sekä ennen kaikkea estetiikka ovat isoja arvoja lännessä, mikä näkyy kaikessa aina kansan pukeutumista ja kaupunkien arkkitehtuuria myöten.

Suhteet muihin kansoihin

Vaikka länsi omaa kirjallisesti positiiviset välit kaikkiin kansoihin, on todellisuus hieman toista. Kuninkaanlääniin suhtaudutaan muuten hyvin, mutta ankaria lakeja seksuaalisuuden suhteen ei ymmärretä. Kuninkaanlääniä jopa halveksitaan salassa, eikä länsi pidä kuningaskunnan päättäjiä oikeamielisinä sieluina. Ulkoisesti länsi yrittää kuitenkin miellyttää kuninkaanlääniä ristiriitojen välttämiseksi, mutta pinnan alla kuohuu hiljainen uhma, ehkä jopa hieman peläten paljastumista.

 

Pohjoisen läänin kanssa välit ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Vaikka kansoilta löytyy jotain yhteistä, ovat ne kuin toistensa vastakohdat, päivä ja yö. Lännen fiksu kansa pitää pohjoisia brutaaleina sivistymättöminä barbaareina jotka eivät kunnioita sieluja, mihin pohjoinen vastaa länttä naljailemalla. Välit ovat siis hieman kireät, joskin pohjoisten miesten tunnetaan olevan tunnetusti lännen sirojen hentojen neitokaisten perään.

 

Idän läänin kanssa vallitsee varsin rauhanomainen suhde. Idän ja lännen arvot ja tavat eroavat melko paljon toisistaan, ja vaikka idän puolen menoa ei katsota hyvällä, ei länsi nää aihetta kapinointiin niin kauan kuin pääpaha sijaitsee kuninkaanläänissä. Vaikka länsi ja itä sijaitsevat kaukana toisistaan, on ristiinvierailu erittäin yleistä. Länsi nauttii idän maanläheisestä satamamaisemista siinä missä idän kansaa viehättää lännen suvaitsevainen ja kultturelli ilmapiiri.

 

Länsi on täysin tiedoton kuningaskunnan villeistä, eikä ole juurikaan kuullut edes huhuja. Sen sijaan barbaarit ovat tulleet tutuiksi, sillä moni lännen kansalainen on törmännyt barbaareihin matkallaan kuninkaanlääniin eteläistä rannikkoa pitkin. Kohtaamiset eivät koskaan ole olleet verettömiä, eikä täten ihme, että länsi pelkää barbaareita ja pyrkii pysymään poissa noiden tieltä.

bottom of page