top of page

Kuninkaanlääni

Yhteiskunta

 

Kuninkaanläänissä vallitsee erittäin selkeät ja erotellut yhteiskuntaluokat. Kuninkaalliset, aatelistot, työväenluokka, köyhät ja vähäosaiset. Luokkaerot ovat hyvin suuret ja selkeät, eikä toisten yhteiskuntaluokkien kanssa tule olla yhtään sen enempää tekemisissä kuin pakollinen tarve vaatii. Kuninkaanläänissä sukunimellä on erittäin paljon merkitystä. Sen avulla saatat saada liittolaisia, mutta myös vihollisia. Kuninkaanläänin yhteiskunta muodostuu kaikkien kansojen ja Alrecan ulkopuolisten asukkaiden yhdistyneestä verestä. Täten kuninkaanläänin kansalla ei juurikaan esiinny yhteisiä tapoja tai normeja. Sen sijaan eri yhteisöillä ja suvuilla on omat tapansa. Kuninkaanläänissä törmää sekä idän, lännen ja pohjoisen kansan perinteisiin, tapoihin ja normeihin - ja parhaimmassa tapauksessa niitä jopa sekoitetaan keskenään. Joidenkin tavat, tottumukset ja ihanteet ovat tulleet jopa Alrecan ulkopuolisilta kansoilta, meren toiselta puolen.

Perhe & avioliitto

 

Kuninkaanläänissä on eniten asukkaita koko kuningaskunnassa, minkä ansiosta vain harva asukas tuntee toisensa. Tämän vuoksi vieraiden avioliittoja ei katsota niin tarkalla silmällä. Jos ihminen on kuitenkin selvästi vanhenemaan päin eikä omaa perhettä, saatetaan häntä katsoa kieroon. Yleisesti ottaen naimattomia tai perheettömiä ei kuitenkaan sorreta tai pidetä tavallista kansaa huomattavasti huonompina. Heidän valintaansa kutenkin ihmetellään julkisesti, ja erakko saa helposti kelpaamattoman leiman otsaansa.

 

Avioliittoon mennessä pariskunta saa itse päättää millaiset hääjuhlat pitävät. Jokainen kuningaskunnan pari noudattaa kuitenkin bedding seremoniaa ja joutuu pyytämään jonkinlaisen papin tai henkisen johtajan siunauksen liitolle. Pääkaupungissa Silvercastlessa on eri uskontokuntien pappeja ja siunaajia, jolloin jokainen uskontokunta saa varmasti haluamansa siunauksen. Silvercastlen kristinuskopainotteisuus näkyy vahvasti katukuvassa, ja vaikka hengellisiä siunaajia löytyy yhtä jos toista, tuputetaan kristillisiä pappeja heti etunenässä avioliiton solmijoiksi kuninkaanläänin pääkaupungissa. Jos henkinen johtaja ei siunaa avioliittoa, ei avioliittoa ole viralliseseti olemassa. Kuningaskunnan kansoista kotoisin olevat parit saattavat matkustaa synnyinlääniinsä viettämään häitään vanhojen perinteiden mukaan.

 

 

Lapsen siunaaminen

Myös lapsen siunaaminen tapahtuu hyvin pitkälti vanhempien syntyperien, perinteiden ja valintojen mukaan. Nimenantojuhlia joko pidetään tai ei, mutta jonkin uskonnon henkisen johtajan on siunattava lapsi. Muuten lapsi ei saa virallista kansalaisuutta tai nimeä itselleen, jolloin yhteiskunnan silmissä lasta ei ole edes olemassa. Harmillisen yleistä köyhimpien keskuudessa.

 

Hautajaiset

Hautajaisten kanssa kuninkaanläänissä pätee sama sääntö kuin muissakin virallisissa toimituksissa. Lähiomaiset siis päättävät juhlien laajuuden ja vainajan siunaajan. Jos vainajalla ei ole lähiomaisia, siunataan vainaja aina kristinuskon papin toimesta, haudaten lopulta Silvercastlen kristinuskon kirkkomaahan. Pakanoille on kuitenkin oma puolensa hautausmaata, varsin koruton ja yksinkertaistettu sellainen.

Suhteet muihin kansoihin

Kuninkaanlääni on päälääninä selvässä johtoasemassa ja pitää sitä mukaa muita läänejä valtansa alla. Suhde kaikkiin lääneihin on hyvä, joskin myös varsin hallinnollinen.

bottom of page